zondag 18 juli 2010

De emancipatie meer dan een stap terug


Gisteren toonde ik u een bericht over vrouwen in het Israëlische leger die meer dan gelijkwaardig zijn aan hun mannelijke tegenhangers. Een goede zaak, maar zoals velen van u weten is de positie van de vrouw in Israël altijd een bijzondere en een sterke. Hoe anders in het onafhankelijke Gaza onder auspiciën van de lachebekjes van Hamas. De positie van de vrouw is sinds het aantreden van deze rebellenclub zienderogen achteruit gegaan. Enige voorbeelden waar het linker contingent in Nederland trots op kan zijn, Deze partijen propageren namelijk erkenning van Hamas. Hamas de vrouwvriendelijke gezelligheidsclub in het Midden-Oosten.

Gaza women are forbidden from riding motorcycles with their husbands; women are forbidden from getting haircuts at male hair salons; women are forbidden from walking on the beach without a male family member's accompaniment; and they must wear the hijab and full-length dresses to courthouses, schools, universities.


Aan deze vrouwonvriendelijke lijst van maatregelen is een  nieuwe beperking toegevoegd. Het is vrouwen van nu verboden de waterpijp te roken. Nu zullen de Hamasknuffelaars komen met het slappe excuus dat zoiets goed is voor de gezondheid. Blabla en gaap. Wanneer dat het geval zou zijn ziu het voor mannen ook verboden moeten zijn, dat is natuurlijk niet het geval in deze "oase" van emancipatie.
De eerste arrestaties onder cafë-eigenaren die het oogluikend toelaten zijn al gepleegd en de "misdadigers" voor verhoor meegenomen.

De situatie in Gaza gaat steeds meer in de richting van Sharia:
In the past, Islamist extremists have set fire to dozens of Gaza internet cafes, shops that sell alcohol, and libraries and offices of Christian organizations.
Nu zal dat ongetwijfeld de schuld zijn van Israël. Tenminste volgens de linkse lutsers als Harry van Bommel, Martijn van Dam en handlangers. Volgens deze politici bestaat er namelijk geen eigen verantwoordelijkheid voor de terroristen van Hamas.