dinsdag 29 juni 2010

Staat zonder grenzenDe tragikomedie die de Syrisch-Venezolaanse vriendschap inhoudt is gestegen naar een nieuw hoogtepunt met het bezoek van moordenaar Assad aan verdwijnkunstenaar Chavez. De twee "democratische" staatshoofden buitelen over elkaar heen wanneer het gaat om het délegitimatiseren van Israël en het belachelijk maken van de USA
"We have common enemies," Chavez said, describing them as "the Yankee empire, the genocidal state of Israel.
"Someday the genocidal state of Israel will be put in its place, in the proper place and hopefully a real democratic state will be born," Chavez said Saturday. "But it has become the murderous arm of the Yankee empire - who can doubt it? - which threatens all of us."
Assad on Sunday called Israel a state "based on crime, slaughter."
Zomaar even wat quotes van het komische duo. Vervolgens beweert Assad zonder enige schaamte dat hij blij is dat Venezuela opstaat tegen het machtige Amerika. Obama eat your hart out mate. Met zulke vrienden in het Midden-Oosten heb je geen Israël meer nodig.
De mooiste quote van Assad zal ik u zeker niet onthouden en met een beetje mazzel wordt de quote in Jeruzalem wel onthouden:
"It's a state without limits," he said through an interpreter.
Dat is de quote van deze eeuw. Israël is volgens de Syrische president een "Staat zonder grenzen". Je zou hem er bijna aan houden.