donderdag 24 juni 2010

Israël ligt onterecht onder vuur

 Israël ligt constant onder vuur. Waar het mis gaat? Geen idee om eerlijk te zijn. Wanneer men kijkt naar de feiten is het de omgekeerde wereld en zou Israël geprezen moeten worden voor de handreikingen aan terroristen en aanverwanten en een incasseringsvermogen dat van geen enkele andere natie ter wereld verlangt wordt, echter wel van de enige Joodse staat ter wereld.

Minister President Netanyahu sprak gisteren zelfs over het uiteenvallen van steun wereldwijd voor de Joodse staat. Wanneer er duizenden raketten en mortiergranaten worden afgevuurd op het grondgebied van Israël en er wordt uiteindelijk, na meerdere waarschuwingen, uit zelfverdediging een actie uitgevoerd, wordt de verdedigende staat beschuldigd van oorlogsmisdaden. Wanneer Israel volgens internationaal geldende regels op zee schepen inspecteert die illegaal een blokkade willen breken, spreekt de wereld van oorlogsmisdaden. Wanneer Hezbollah IDF soldaten doodt en andere ontvoert vanaf Israelisch grondgebied en Israel reageert, wordt er gesproken van buitenproportioneel geweld.

De toverwoorden tegenwoordig; Israel, oorlogsmisdaden en buitenproportioneel geweld. De feiten worden echter in het nieuwe salonfahige anti-Israëldenken over het hoofd gezien.

Feitelijk heeft Israël het recht zich te verdedigen waar buitenproportioneel geweld een idee fixe is van de gedisneyficeerden in deze wereld. Feitelijk houdt Israël zich aan de VN resolutie 242, maar in het kromme denken van velen is dat niet het geval. Feitelijk is het Israël dat vanaf 1967 handreikingen aan Palestijnen heeft gedaan voor vrede en onafhankelijkheid. Feit is ook dat de Palestijnen daar niets mee hebben gedaan of ze vierkant hebben geweigerd. Dat zijn feiten waar de zogenaamde publieke opinie de ogen voor sluit. Het is ook een feit dat Israël met de leugens van anderen moet leven.