woensdag 23 juni 2010

Iran wakkert geruchtenstroom aanSo what kan u denken en daar heeft u vanuit een Westers standpunt gelijk in, echter niet van een standpunt vanuit het Midden-Oosten. Wat is het geval. Iran komt met het volgende gerucht:

Iran’s Fars News Agency said the Israeli military aircraft landed 10 days ago at the Saudi base near the city of Tabuk, located in northwest Saudi Arabia, one of the closest areas in the oil kingdom to Iran.

Fars said that the Tabuk base will be the central station for an Israeli attack on Iran. It quoted an Islamic news site that a commercial airline passenger said the airport in Tabuk was closed to all other traffic during the alleged Israeli landings.


De importantie is het noemen van Saoedi-Arabië. Iran heeft daar meerdere redenen voor. De eerste is dat Iran de heilige plaatsen wil controleren. Het is de sjiieten een doorn in het oog dat de soennieten de heilige plaatsen onder controle hebben. De tweede reden is dat met dit gerucht Iran weet dat de massa's in het Midden-Oosten in beweging kunnen komen. Samenzweringstheorieën vieren al sinds jaar en dag hoogtij en met dit gerucht wordt de stroom onzin verder aangewakkerd.Tenslotte wanneer "Zionisten"  een basis bouwen op heilige Islamitische grond wat is er dan nog heilig. Ten derde voert Iran met het gerucht de druk op Saoedi-Arabië op de IDF geen toestemming te verlenen over haar grondgebied te vliegen bij een komende aanval op Iraanse nucleaire installaties.

Over het algemeen een win/win gerucht voor Iran. Wanneer Saoedi-Arabië niets doet is het verdacht. Wanneer Saoedi-Arabië het zal proberen te ontkrachten wordt het gerucht in het Midden-Oosten versterkt.