vrijdag 25 juni 2010

D66 heeft niets met antisemitisme 24 juni was de dag dat het antisemitismedebat. Het debat dat snel door de linkse partijen breed werd getrokken want stel je voor dat je alleen over geweld tegen Joden debatteert dat kan natuurlijk niet in het huidge politieke klimaat. Toch kan het een graatje erger, geloof het of niet. De zogenaamde liberale partij D66 nam niet eens de moeite zich te mengen in de toenemende Jodenhaat in Nederland. Eerst had men al tegen gestemd tegen een debat over het alsmaar toenemende antisemitisme en op het moment supreme er gewoon niet bij zijn.

Ik vraag mij dan ook werkelijk af of dit een incident is, of dat er een patroon zichtbaar wordt binnen D66 van complete onverschilligheid naar het Joodse deel van de Nederlandse bevolking. De tweets van Wassila Hachchi geven inzicht in het nieuwe D66 denken:

Dat is dus de bottom line voor Dhimmi66. Een spoeddebat over een onrustbarende stijging van antisemitisch geweld is niet nodig, omdat er een moslim vriendin een klap in haar gezicht heeft gekregen. Dat is inderdaad erg. Ja. Klopt, maar mevrouw Hachchi kent de geschiedenis waarschijnlijk niet goed van het antisemitisme, of meer waarschijnlijk wil zij dat niet weten. Vreemd genoeg wordt zij daar min of meer in gesteund door haar voorman Alexander Pechtold die op de vraag waarom D66 niet aanwezig was met het slapste excuus aller tijden aan kwam draven:


D66 voor jou en voor mij, maar niet voor de Joden die in Nederland wonen.