donderdag 13 mei 2010

Opiniemakers: PA moet voor werkgelegenheid zorgen, werkverbod in nederzettingen is 'overhaast'


Het verbod voor Palestijnen om te werken in nederzettingen was "overhaast", zeiden gasten van de Palestijnse talkshow No Spin dinsdag. De PA heeft aangekondigd dat eind 2011 geen Palestijn meer mag werken in een nederzetting en gaat overtredingen controleren. Dit werk zou 'tegen de wet' zijn.
Maar PA minister Libdeh van Economie moet eerst maar eens zorgen dat er werk komt voor de 30duizend Palestijnen die nu in de nederzettingen werken op de Westbank, voor hij hen dat werk ontneemt, zeiden twee Palestijnse opiniemakers gisteren in een TV-show. Vluchtelingenkamp bestuurder Ahmad Muheisin en prof Yousef Abu Maria van de Al-Quds open universiteit zijn ook tegen Palestijnse arbeid voor Israel, zeiden zij. Maar "Er is geen wet tegen werken in de nederzettingen", zei Muheisin. Abu Maria verwierp de suggestie van de PA dat werkloos gemaakte Palestijnen maar werk moeten zoeken in andere Arabische landen: de PA moet het ontwikkelen van de landbouw steunen en zo zorgen voor werk in eigen land. De minister van Economie had gezegd dat de Palestijnen die door zijn maatregel werkloos worden, hun werk moeten opgeven 'omdat ze niet anders zijn dan 200.000 andere werklozen'.
Eindelijk twee opiniemakers die niet in propagandistische afleidingsmanoeuvres trappen en de PA op haar eigen verantwoordelijkheid wijzen. Even goed in de gaten te houden hoe het hen en dit praatprogramma vergaat?
Bron: Palestijns Persbureau Ma'an