zondag 2 mei 2010

Missing peace gelanceerd

Een nieuwe website, Missing Peace, wil bijdragen aan betere informatievoorziening en PR voor Israel in Europa, te beginnen in Nederland en België, zeggen de makers: "Sinds de Gazaoorlog eind 2008 begin 2009, is de positie van Israël in de internationale gemeenschap verder onder druk komen te staan. Ook in Nederland is een klimaat ontstaan waar in alles gezegd en geschreven lijkt te kunnen worden als het om Israël gaat. De publicatie van het Goldstone rapport heeft de situatie verder doen verslechteren. In Israël zelf is sinds de Gaza oorlog een debat geïnitieerd over de wijze waarop de Informatie voorziening over Israël en het Midden Oosten verbeterd kan worden."

http://missingpeace.eu/?lang=nl

Het project is een initiatief van ex-medewerkers van Israel Facts Monitorgroep, WAAR Nederland aangevuld met experts op het gebied van het Midden Oosten en media in Nederland en Israël.

De makers kozen voor de Engelse naam 'Missing Peace'  omdat die, als je hem uitspreekt, twee betekenissen heeft: ontbrekend deel, en ontbrekende vrede.

"Ontbrekend deel duidt op de dagelijkse stroom van informatie en opinie over Israël in de media," aldus de MP-groep. "Ondanks die dagelijkse stroom blijkt dat een gedeelte van de beschikbare informatie over het algemeen wordt genegeerd. Het informatie project van 'Missing Peace' beoogt om het volledige pakket aan informatie over elke casus beschikbaar te maken voor het publiek. Betere en meer complete informatie zal bijdragen aan een beter begrip over het Midden-Oosten en het Midden-Oosten conflict. Een beter begrip zal leiden tot een verhoogde kans op een oplossing van het conflict in een deel van de wereld waar vrede al veel te lang ontbreekt."

Volgens de makers zou Europa (c.q. Nederland) een grotere rol kunnen spelen bij de oplossing van het conflict wanneer een beter begrip zou leiden tot vernieuwde inzichten, zeggen zij: "Missing Peace beoogt een alternatieve en onafhankelijke bron te zijn voor complete informatie over het Midden Oosten in Nederland en België."