maandag 31 mei 2010

IDF Soldaten in val gelokt door gewelddadige vredesdemonstrantenDe confrontatie was onvermijdelijk en is er uiteindelijk ook van gekomen. Israël heeft er alles aan gedaan de situatie vreedzaam op te lossen, maar de vredesactivisten, met dubbele agenda, wilden er niets van weten.

Bij de Israëlische overname van de Gazavloot zijn zeker 10 terroristen gedood. Zes Israëlische soldaten zijn bij de overname gewond geraakt. Toen de soldaten aan boor kwamen werden zijn verwelkomd door passagiers gewapend met messen, knuppels en metalen pijpen. De soldaten probeerden de menigte uit elkaar de drijven met niet-dodelijke wapens. Bij deze confrontatie werd één van de vuurwapens van de Israëlische soldaten buit gemaakt en gebruikt tegen de soldaten. Het geweld escaleerde met het trieste resultaat als gevolg.

Voordat de IDF de vloot enterde heeft Israël meerdere malen de activisten de oplossing aangeboden de schepen in Ashdod te lossen en de hulpgoederen over land naar Gaza te transporteren. Iedere keer werd deze oplossing van de hand gewezen en beweerden de activisten dat zij niet gewelddadig waren en daarom dat er niets aan de hand was.

De dramatische gebeurtenissen van afgelopen nacht en heden morgen geven een ander beeld. Deze zogenaamde vredesactivisten zochten bewust de confrontatie met een vooropgezet plan geweld te gebruiken.

Wereldwijd zullen de protesten gehoord worden en kunnen we zien hoe zielig deze "vredesactivisten" eigenlijk zijn.
De waarheid is een andere ten koste van zeker tien doden. Een vreedzame dag verder.