maandag 17 mei 2010

Hezbollah is staatsterrorisme

Israël maakt zich op voor een volgende oorlog. Israël maakt zich tenslotte altijd op voor een volgende oorlog, maar met Hezbollah aan je noordgrens is dat een zekerheid
Hezbollah beschikt "verzetsorganisatie" over 40.000 raketten van meerdere typen. Het gros zijn ongeleide projectielen maar met de aanschaf van  de M600 zijn geleide raketten onderdeel van het Hezbollah arsenaal. Deze raketten kunnen van verschillende locaties is Libanon worden afgevuurd op eenzelfde doel in Israël. Strategische doelen als energiecentrales en hoofdkwartieren zijn daarmee kwetsbaar geworden voor de terroristische raketaanvallen door Hezbollah. Verder is er met de levering van de Scud-D raketten de Israëlische kerncentrale bij Dinoma binnen bereik van Hezbollah.

Er zijn analisten die er van uitgaan dat Hezbollah  een volgende oorlog stand alone starten. Ik ben die  mening niet toegedaan. Iran en Syrië zijn tot op de dag van vandaag ongelukkig Hezbollah de 2006 oorlog, zonder ruggespraak,  is begonnen. In deze oorlog moest Israël flink incasseren, dat is een feit. Libanon echter kreeg zo'n pak slaag die zij nu pas te boven komen. Nasrallah, leider van Hezbollah, leeft tot op de dag van vandaag ondergronds. Niet echt een overwinning in mijn boek.

De IDF heeft eerder aangegeven Hezbollah als integraal onderdeel van het Syrische leger te beschouwen en daar heeft de IDF gelijk in. Met de sponsoren in Teheran en de wapenleveranciers en training door het bewind in Damascus is Hezbollah van terreurorganisatie overgegaan in een staatsterreurorganisatie. De volgende oorlog zal een gecoördineerde strategie zijn van de eerdergenoemde partijen. Israël bereidt zich daar op voor met onder andere een algemene oefening op 26 mei a.s. waarbij heel Israël is betrokken. Wanneer de sirene gaat wordt iedere burger in Israël geacht naar de toegewezen schuilplek te gaan.

Met de anti-raket systemen in plaats, de luchtmacht in paraatheid en de landmacht klaar om toe te slaan zal Israël alles geven haar bevolking te beschermen. Tegen welke prijs zal de toekomst uitwijzen.