dinsdag 6 april 2010

Waarom moet Israel zich terughoudend opstellen?In de maand maart van dit jaar werden er vanuit Gaza 35 qassam raketten en 5 mortiergrananten op Israël afgevuurd.
Dat is 35 keer een oorlogsmisdaad begaan door de terroristen uit Gaza. De stilte uit Washington, Parijs, Londen en New York was oorverdovend. Geen veroordelingen van deze bewuste oorlogsmisdaden. Geen veiligheidsraad die in spoedzitting bijeenkwam. Niets van dat alles. Wel hysterisch gekrijs vanuit die steden over een plan in de toekomst 1600 wooneenheden in een Joodse wijk in het noorden van Jeruzalem. Daar was dan wel weer wel genoeg tijd voor. maar over die Palestijnse oorlogsmisdaden geen woord.

Het is dan ook de hypocrisie ten top dat wanneer Israël terugslaat in het kader van zelfverdediging van haar bevolking Parijs, Londen en Washington plotseling wel de moeite kunnen nemen hun mond open te trekken om, jawel, uitgerekend Israël tot terughoudendheid te manen.

In het zieke denken van die regeringen ziet men de Palestijnse oorlogsmisdaden door de vingers, maar krijgt de zelfverdedigingactie van Israël commentaar.

Zal die president in het Witte Huis zich zijn eigen woorden nog kunnen herinneren die hij als presidentskandidaat uitsprak in Sderot? Waarschijnlijk niet. Bij deze dan.


"I think that no country would accept missiles landing on the heads of its citizens."

 "I came to Sderot with a commitment to Israel's security. Israel has the right to defend itself, and peace should not undermine its security."

"Israelis must not suffer a threat to their lives, to their schools," he said, adding that "if missiles were falling where my two daughters sleep, I would do everything in order to stop that."