vrijdag 2 april 2010

Russen maken indruk


Zoals bekend bij het weldenkende deel van de mensheid is Israël sinds 2005 volledig uit Gaza vertrokken. Sindsdien heeft Israël als dank voor deze geste te maken gehad van een niet aflatende stroom terreur door Hamas en haar proxies. Voornamelijk de Qassam raket zaait terreur in zuidelijk Israël daar je nooit precies weet waar zo'n ding ontploft als de sirene afgaat en je 15 seconden hebt om jezelf in veiligheid te brengen.
Nu zijn er perverselingen op deze wereld die de Qassams afdoen als onschuldige vuurpijlen. Deze lieden wijs ik graag op de dood van de Thaise arbeider die aan de ontvangende kant van zo'n vuurpijl stond.
De laatste weken worden er weer regelmatig Qassams vanuit Gaza afgevuurd op Israël, dit door aanmoediging van het Witte Huis en de regering die daar aanwezig is. Nadat er Qassams zijn afgevuurd op Israel blijft het doodstil vanuit Washington. Deze stilte is de Russen ook opgevallen en nu zijn uitgerekend deze voormalige Soviets degenen die Hamas bellen en vriendelijk doch dringend vragen of Hamas wil stoppen met het afschieten van deze terreurwapens:
Earlier Thursday, Russian Foreign Minister Sergei Lavrov told Hamas politburo chief Khaled Mashaal in a phone conversation that the Islamist group must stop the "unconscionable firing of rockets from the Gaza Strip into southern Israel."
Het antwoord kwam diezelfde dag:
A few hours after Russia called on Hamas to stop firing rockets into Israel, a Qassam launched from northern Gaza Thursday evening exploded in an open area within the Ashkelon Beach Regional Council's limits.
Maar het moet gezegd. daar waar Washington in alle talen zwijgt wanneer het gaat om terreur tegen Israël doen de Russen in ieder geval een poging de aanvallen te stoppen.