donderdag 1 april 2010

Kamervragen over Palestijnendollars


Waar zijn toch al die dollars subsidie voor de PA en consorten gebleven? De PVV wil alle subsidie stoppen, omdat die toch niet het gewenste effect heeft (nl een normaal levend, niet moordzuchtig Palestijns volk?). Kamervragen onder de vouw.
Volgens een Palestijnse dame in de VN hebben zo'n $12 miljard die buitenlanden sinds 1995 aan de PA hebben gegeven, nauwelijks een goed effect gehad op de Palestijnse economie (het artikel onder de link staat vol interessante weetjes en cijfers). Die dame vond het een argument om nog méér geld in de Palestijnse put te gooien. De PVV vindt het als gezegd juist een reden die geldstroom te stoppen.
Overigens: van een deel van die dollars weten wij wel waar die gebleven zijn. Een handjevol zijn helemaal nergens in de buurt van de Palestijnse economie gekomen, omdat ze viavia naar links-NGOs zijn gestuurd, die er hier gezellie anti-Israelactie mee voeren. Met een iets groter deel worden de gezinnen onderhouden van de martelaren voor de *kuch* goede Palestijnse zaak. En een flink deel gaat natuurlijk op aan vreedzame protestacties. Maar er blijft genoeg onverantwoord. Nu de PVV-vragen van De Roon.
1. Kent u het bericht ‘$12 Billion to PA had no economic impact; Where did it go?’
2. Bent u het met ons eens dat dit bericht er op duidt dat de Palestijnse Autoriteit een bodemloze put lijkt te zijn waar geen cent meer in mag worden gestort? Zo neen, waarom niet?
3. Wat is de hoogte van de bedragen die de Nederlandse regering sinds 1995 direct, resp. indirect aan de Palestijnse Autoriteit heeft gedoneerd?
4. Kunt u aangeven in welke mate dit geld daadwerkelijk is terechtgekomen bij de beoogde doelen?
5. Kunt u uiteenzetten welke invloed de jaarlijkse Nederlandse geldstromen naar de Palestijnse Autoriteit  hebben gehad op de economie aldaar? Welke conclusies verbindt u daaraan?

Het zal interessant zijn de antwoorden te zien. Opmerkelijk is wel dat De Roon deze vragen vroeg aan Maxime Verhagen (demissionair BuZa) - terwijl toch Koenders er ook meer van weet...