zondag 11 april 2010

Israelisch Arabische zangeres zegt concert af na doodsbedreigingen

Mira Awad, een christelijke, Palestijns-Israelische zangeres, kan 18 april niet optreden met Noa, de Joods-Israelische zangeres Achinoam Nini. Awad heeft na anonieme doodsbedreigingen haar optreden moeten afzeggen op het concert ter gelegenheid van Israels 62e Onafhankelijkheidsdag in Londen. In haar huis in Tel Aviv staat zij onder voortdurende politiebewaking. Dit is een duidelijk antwoord voor hypocrieten die voortdurend alleen van Israel vredelievende gebaren eisen, en zwijgen als Palestijnen die datzelfde doen door hun eigen mensen worden bedreigd en vermoord.De twee mooie, weinig radicale embassadeurs voor Israelisch-Palestijnse samenwerking en vrede zijn goed bevriend en treden al acht jaar vaker samen op. Bij het laatste Eurovisie Songfestival vertegenwoordigden zij Israel met het lied: There must be another way. Ook toen werd Awad bedreigd, en Noa niet.
"Mira wilde de Arabisch Israelische stem zijn voor vrede en een vreedzame weg vooruit. Dat ze met de dood wordt bedreigt onthult de echte waarheid achter het conflict", zei Alan Aziz, directeur van de Zionist Federation die het getorpedeerde concert organiseert, tegen de Jewish Chronicle. Het commentaar van Noa geeft zij ongetwijfeld tijdens het concert, waar zij nu alleen optreedt.
In het filmpje hierboven zingen Mira Awad en Achinoam Nini, die van Jeminitische afkomst is, We can work it out en praten zij hierover. "Ik weet dat er een oplossing is, als de mensen maar willen," zegt Awad. "Je moet je afvragen of de mensen wel willen."
Zij heeft nu een duidelijk antwoord op de vraag wie er geen vrede willen.