woensdag 21 april 2010

GroenLinks en het dedain van Femke HalsemaOp het afgelopen congres van GroenLinks genaamd de toekomst werd een motie aangenomen tegen, natuurlijk, Israël aangaande de zogenaamde deportatie-order van de IDF aangaande illegalen in de West-Bank. Op het moment dat die GroenLinks motie werd aangenomen was al genoegzaam bekend dat het verhaal bij elkaar was gehoaxed door Haaretz, maar hoor- en wederhoor past nu eenmaal niet in de anti-Israël strategie van GroenLinks. De motie werd met deze GroenLinks tweet begroet:


Unaniem nog wel. Dat geldt dus ook voor mevrouw Halsema. Aangezien ik wel doe aan hoor en wederhoor toch maar even op de dag van het GroenLinks congres zelf aangekaart:

Helaas kreeg ik daarop geen antwoord.

Op 20 april gaat het hele spel weer op de wagen:


Mevrouw Halsema komt nu wel met antwoord en beschuldigt mij ervan haar een terrorist genoemd te hebben. Oprecht verbaasd vraag ik waar ik haar een terrorist genoemd heb. Het antwoord van mevrouw Halsema komt en zij verwijst naar een conversatie tussen Francisco van Jole en Joshua Livestro over het vermeende verleden van De Roon (PVV). waarop ik inderdaad antwoord geef aan Joshua Livestro met de woorden:
@JoshuaLivestro waarschijnlijk ziet @2525 de Roon op een lijn met de echte terroristen van #GroenLinks #wegkwijt

Mevrouw Halsema eist haar excuses. Zo niet dan dreigt ze mij te blokkeren. Dat kan, dat mag, dat is de keuze van mevrouw Halsema. In mijn antwoord aan mevrouw Halsema geef ik aan dat ik met die tweet niet haar persoonlijk bedoel, maar de heren Promes en Duijvendak en dat dit in de lijn der verwachtingen van de conversatie met Francisco van Joe ligt. Enfin het eind van het verhaal is dat mevrouw Halsema weigert direct antwoord te geven op een motie die zij persoonlijk heeft ondersteunt.


In het kader van duidelijke communicatie licht ik Joshua Livestro als hoofdredacteur van de Dagelijkse Standaard in over wat er is voorgevallen. Mevrouw Halsema komt terug met de volledig onbegrijpelijke tweet, die echter wel veelzeggend is over hoe GroenLinks omgaat met een open vraagstelling. Het dedain en de arrogantie van mevrouw Halsema is werkelijk grenzeloos, wanneer je kritische vragen durft te stellen. Oordeelt u zelf over het onvermogen van mevrouw Halsema normaal en beleefd te antwoorden: