donderdag 22 april 2010

De gesubsidieerde domheid van Van JoleDe heer Franscico van Jole schrijft voor het door u betaalde subsidieblog Joop. Daar heeft hij een eigen opiniepagina waar hij zijn hersenspinsels in columns mag verwoorden. Op zijn columns wordt geen censuur toegepast. Van Jole is dus vrij om te schrijven wat hij wil. Reageren daarentegen is wel onderworpen aan censuur, dus mocht u iets van uw belastinggeld terug willen zien en wanner u de moeite neemt te reageren is het maar zeer de vraag of het door de VARA-Gestapo wordt goedgekeurd. Oh sorry, doe ik het weer, de Tweede Wereldoorlog erbij halen. Dat mogen we niet meer doen volgens Van Jole:
O nee, je mag natuurlijk bij de PVV nóóit vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog maken. Wilders en zijn legertje apologeten hebben immers iedere criticus in de rol van hoteleigenaar Basil Fawlty gedrongen: ‘Don’t mention the war’. Ik zal het niet meer doen. Ook zonder Tweede Wereldoorlog is Wilders al fout genoeg.
Vervolgens doet de heer Van Jole uiteraard niet wat hij belooft. Zie bijvoorbeeld de volgende redelijk aan Godwin gerelateerde uitspraak:
In mijn meest fantasierijke momenten bedenk ik dat er misschien achter de PVV-schermen aan een Jules Croiset-scenario wordt gewerkt
Jules Croiset is namelijk een zgn vader-jood die de Tweede oorlog heeft meegemaakt en daardoor zwaar getraumatiseerd in zijn latere leven het antisemitische stuk van Fassbinder Het vuil, de stad en de dood in Nederland wilde verhinderen. Dat was een extreme daad door een getraumatiseerd mens. Dat de heer van Jole het grove onfatsoen heeft Jules Croiset voor zijn eigen perversie te gebruiken zegt veel over de heer van Jole, maar de heer van Jole is in zijn "opiniestuk" nog niet klaar met de Joden en deelt met ons het volgende:
Natuurlijk beschikt Wilders niet over de juiste mensen om die klus te klaren, dat bewijst zijn Dad’s Army-achtige kandidatenlijst. Maar misschien dat zijn Israëlische vrienden hem te hulp willen schieten. Die zijn immers ervaren in dat soort illegale acties op buitenlands grondgebied.
"Leuke" linkse humor. Er zal heel wat afgelachen zijn in progressieve huishoudens. Doet me denken aan de Tweede Wereldoorlog. Toen werd er in sommige huishoudens ook smakelijk gelachen om soortgelijke zinnen over "joods vrienden". Maar goed, don't mention the war, nietwaar, mijnheer Van Jole.