zondag 7 maart 2010

VN fluit partijdige Goldstonemedewerkster terug

Goldstonemedewerkster Francesca Marotta mocht van de VN-Goldstonestafchef niet spreken op een anti-Israelmeeting, na protest van UN Watch. De meeting werd gesponsord door een groep die recent nog is veroordeeld door het expertisepanel van de Verenigde Naties [!] voor het op 2 maart 2009 organiseren en houden van een ‘duidelijk antisemitisch’ geïnspireerde  demonstratie,  waarbij de leden van de Joodse gemeenschap van Genève werden bekogeld met stenen en fysiek bedreigd werden. De nieuwszender FOX News onthulde het vandaag, Brabosh deed daarover en over andere Goldstonemedewerkers een blogje open.

Na een protest van UN Watch heeft de stafchef van de Verenigde Naties voor het Goldstone Rapport de deelname gecanceld van een medewerkster van de Goldstone Commissie aan een anti-Israël meeting, waar ze op zaterdag 27 februari 2010 in Lausanne (Zwitserland) het publiek zou toespreken.
Het ging hier over Francesca Marotta, Chef van het secretariaat van de UN Fact Finding Mission on the Gaza Conflict, de zogeheten Goldstone Commissie. Zij zou er deelnemen aan een event dat lobbyde voor ‘The Russell Tribunal on Palestine‘, een eenzijdige politieke oefening met een voorspelbare conclusie.
Die vergadering in Zwitserland werd gesponsord door het Collectif Urgence Palestine, een groep die recent nog werd veroordeeld door het expertisepanel van de Verenigde Naties [!] voor het op 2 maart 2009 organiseren en houden van een ‘duidelijk antisemitisch’ geïnspireerde  demonstratie,  waarbij de leden van de Joodse gemeenschap van Genève werden bekogeld met stenen en fysiek bedreigd werden.

Zo begint Brabosh: lees de rest van zijn achtergronder hier.