woensdag 3 maart 2010

Verboden voor Joden, nu ook voor Arabieren?

Dubai heeft iedereen die ook maar naar Israël neigt buiten haar grenzen gesloten. Met andere woorden: verboden voor Joden. Dit naar aanleiding van dood van de terrorist Mahmoud al-Mabhouh die het tijdelijke voor het eeuwige heeft ingewisseld. Dat deze meervoudig moordenaar rustig in Dubai kon rondlopen zonder dat hem door datzelfde land een strobreed in de weg werd gelegd. Soit, niet moeilijk over doen, dat waren Joden dus tellen niet zal de regering in Dubai gedacht hebben. Toch ziet het er naar uit dat Dubai haar grenzen nu ook moet sluiten voor iedereen die naar Egypte of Jordanië neigt. Wat is het geval? Hamas, en die kunnen het weten, beschuldigen nu namelijk de geheime diensten van of Jordanië of Egypte ervan Mahmoud te hebben omgelegd.
Hamas suspects the security forces of an Arab state were behind the assassination of a senior group operative in Dubai earlier this year, the Al-Quds Al-Araby daily reported on Tuesday. Mahmoud Nasser, a member of Hamas' political bureau, told the newspaper that slain commander Mahmoud al-Mabhouh was likely being tracked by agents from Jordan and Egypt prior to the January 19 killing.
Nu dus wachten tot Dubai alle arabieren de toegang ontzegt. Ik heb Downing street al gevraagd wanneer de ambassadeurs van Jordanië en Egypte worden "uitgenodigd" voor een goed gesprek op BuZa en heb de Guardian en de BBC gevraagd onmiddellijk te beginnen met anti-Egyptische en Jordaanse artikelen. Ik vrees met grote vreze dat ik heel lang op deze acties kan wachten, vreemd eigenlijk daar Downing Street, the Guardian en de BBC er als de kippen waren actie te ondernemen toen de Mossad werd verdacht van het hemelen van Mahmoud.