donderdag 4 maart 2010

Israel de stabiliserende factor in het Midden Oosten

Israël is een baken van mensenrechten, vrijheid en democratie in het Midden-Oosten, Daarnaast is Israël zonder twijfel het economische en innovatieve succes van de 20e eeuw en in dit tempo tevens van de 21e eeuw. Dit succes in een woestenij van dictaturen werkt als een rode lap vele links progressieven in deze wereld. Zij haten succes, want succes is kapitalisme en voorspoed. Deze zuurbekjes blijven liever hangen in de kapotte grammofoonplaat van de jaren '70 toen terrorisme hoogtij vierde en allerlei "revolutionaire" bewegingen van zich lieten horen. Israël is daarom het succesnummer dat het voor hen verpest. Een land zonder olie met één van de meest succesvolle economieën in het Midden-Oosten en in het verkrampte denken van deze lieden moet dat land dus geboycot worden. Tenslotte wordt door dit succes een ander volk onderdrukt. Het volk van de meer dan succesvolle Palestijnen. Het succes waar de Palestijnen mee kunnen pronken is het feit dat het een van de meest gesponsorde volken ter wereld is dat geen mm. vooruit komt en dat moet dus wel de schuld van de Israëliërs zijn. Er worden in de linkse achterkamertjes vergelijkingen verzonnen met nazi's en natuurlijk met apartheid want dat gaat er in als koek bij dit ongewassen muffe deel van de wereldbevolking.

Stelt u zich nu eens voor dat er geen Israël zou bestaan, volgens deze ongewassenen en een overgroot deel van het Midden-Oosten zou de vrede dan spon-taan uitbreken. Geen vervelende Israëliërs die een eigen Joodse staat willen, geen *kuch* apartheid en geen zionazies, maar nu komt het. Zonder Israël zou het Midden-Oosten zijn vervallen tot één grote chaos die tot op de dag van vandaag zou voortduren en waar het westen wegens hun energiebehoefte constant bezig zou zijn allerlei brandhaarden te blussen.
Syrië dat Israël tot op de dag van vandaag als haar gebied ziet. Egypte dat niet zou tolereren dat Syrië te groot zou willen worden. Syrië dat tevens oog heeft op Jordanië en Libanon. Een eventueel Jordaans-Syrische oorlog zou Irak niet toe kunnen staan aangezien Irak geen overheersing van Syrië in de regio duidt. De Palestijnen zijn van oudsher nooit een eenheid geweest zou in een constante burgeroorlog verwikkeld zijn. Iran dat haar begerige oog op de heilige islamitische plaatsen in Saoedi Arabië laat vallen en met een grote waarschijnlijkheid reeds datzelfde Saoedi Arabië zou zijn binnen gevallen en passant de Golfstaten meenemen in hun veroveringsdrift. Een te sterk Iran zou Turkije weer nerveus maken en dat zou het conflict doen escaleren. Al met al een reëel scenario dat een spoor van menselijk lijden in het Midden-Oosten zou achterlaten en dat het Westen op de lange duur economisch zou ruïneren. Door de aanwezigheid van de staat Israël kunnen de andere landen in dat gebied hun negatieve energie kanaliseren dat anders tot grote instabiliteit zou leiden.
Zou men dat zich in het Midden-Oosten en in allerlei links progressieve kringen realiseren?