woensdag 24 februari 2010

Zoon van Hamas


"I wish I were in Gaza now," Yousef said by phone from California, "I would put on an army uniform and join Israel's special forces in order to liberate Gilad Shalit. If I were there, I could help.
Bovengenoemde woorden zijn gesproken door Mosab Hassan Yousef de zoon van een van de oprichters van Hamas, Sjeik Hassan Yousef. De zoon volgde echter niet in de moorddadige voetsporen van zijn vader. Tijdens zijn gevangenschap in 1996 in Israël bekeerde Mosab zich tot het Christendom. Dat kwam uit in 2007 en aangezien de vreedzame Hamas aanhangers daar zoveel begrip voor hadden vluchtte hij in 2007 naar de Verenigde Staten van Amerika. In de tien jaar dat hij "verborgen" christen was werkte hij samen met de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst de Shin Bet.
Waarom hij met de Shin Bet samenwerkte had één heel eenvoudige reden;
His former handler, who no longer serves with the security service, says Yousef collaborated with Israel because he wanted to save lives.
Zo makkelijk kan het dus zijn. Wil je levens redden dan werk je samen met Israël. Wil je onschuldigen mensen vermoorden dan ben je lid van een Palestijnse terroristische organisatie. Dat zal ook de reden zijn dat Hamas tracht het komende interview en boek op alle mogelijke manieren te saboteren. De waarheid is nu eenmaal ongemakkelijk.