woensdag 17 februari 2010

Mildiner... Melvyn Mildiner

Stel, je woont in Israël en op een goede morgen sla je de ochtendkrant open en wat! Jouw naam als verdachte in een moordzaak in Dubai op de terrorist Mahmoud al-Mabhouh Dit overkwam Melvyn Mildiner gisteren toen hij wakker werd en de krant opensloeg. Zijn naam samen met tien andere namen werden genoemd in deze afrekening.

De politie van Dubai heeft een lijst vrijgegeven met de elf verdachten bestaande uit  6 Engelsen, 3 Ieren, 1 Fransman en 1 Duitser. Tenminste dat hoopt men. Navraag leert dat de namen en paspoortnummers niet overeenkomen en dat de paspoorten uhhm... nep zijn. Goed nagemaakt dat wel. Naar blijkt komen minstens 5 namen overeen met Israëlische burgers. In het Arabische deel van het midden-oosten wordt de Mossad genoemd als opdrachtgever voor deze moord, aangezien er de laatste tijd nogal wat terroristen zijn gaan hemelen. Het Britse ministerie van BuZA doet haar duit in het zakje door ook met de vinger naar Israël te wijzen. Makkelijk natuurlijk om zodoende de aandacht van Tzipi Livni weg te nemen.

Om de zaak te compliceren zijn er twee Palestijnen gearresteerd, waarvan er één een veiligheidsofficier is bij de Palestijnse Autoriteit. Dat zou er inderdaad op wijzen dat mijn eerste vermoeden uit komt en dat Mahmoud is vermoord in deal die flink in zijn nadeel is geëindigd. Daarnaast waarom zou Mossad namen gebruiken van haar eigen burgers? Dat is niet handig en niet des Mossads. Aan de andere kant zou het een perfect staaltje van dubbele bluf zijn. Ik wacht het in ieder geval in spanning af.