donderdag 11 februari 2010

Im Osten etwas neues


Israëlische technologie met Duits vlaggetje

Ten oosten van ons land ligt Duitsland. Ten oosten van Duitsland ligt Israël. Ten oosten van Israël ligt Afghanistan. Bent u in ieder geval geografisch bijgepraat.

Waarom deze post? Ten eerste omdat ons kabinet in Nederland voor de verandering iets heeft uitgesteld. O welk een verrassing. Deze keer is dat de schuld van de NAVO. Die wil graag dat Nederland blijft, maar dan met een ander mandaat, dat van uhhh.... mental coach zeg maar. Het gaat om 80 opleiders en 500 tot 600 andere militairen. Dus die 80 man coachen en die 500-600 man zijn stiekem bezig met een oorlogsmissie. Ook in Duitsland zijn ze erachter dat hun verblijf in Afghanistan toch wel ernstig neigt naar oorlog. Lachen we even mee met onze Oosterburen:

De Duitse troepenmacht in Afghanistan is nu ook officieel betrokken bij een 'gewapend conflict', de in het internationaal recht gebruikelijke term voor oorlog.
De momenteel 4500 Duitse militairen raken geregeld slaags met de radicaalislamitische Taliban. Na 'zorgvuldige analyse' van de situatie is de regering tot de conclusie gekomen dat er sprake is van een gewapend conflict
Minister van Defensie Karl-Theodor zu Guttenberg had eerder gerept over ,,oorlogsachtige toestanden''.
Vroeger was dat anders, dan viel je gewoon Polen binnen en dan verklaarden die vervelende Engelsen je de oorlog. Tegenwoordig ligt het allemaal een stuk gecompliceerder met a-synchrone oorlogsvoering waarin nogal wat fout kan gaan. Om die fouten te voorkomen met dode "burgers" besloten de Duitsers het onbemande Israëlische vliegtuig de "Heron" te leasen en voor dit doeleinde hebben Duitser voor het eerst op Israëlisch grondgebied getraind.
According to the German Financial Times newspaper, 15 to 20 German air force members who underwent training in recent weeks were taught how to operate the UAV’s, which are used to compile intelligence and can function in all weather conditions.
De Duitsers zijn in hun nopjes met deze technologie;
„Heron ist nicht nur in der Lage Einzelbilder zu erstellen, sondern kann Bewegtbilder aufnehmen“
Of zoals Guysen International het stelt;
It is the first time Germany will use Israeli military ware in combat conditions in a Muslim country.
Iets dat wordt dat gevuld door de Bunderswehr
„Wenn Heron beispielsweise einem Konvoi vorwegfliegt“, sagt B., „kann er rechtzeitig mögliche Gefahrensituationen erkennen und so die Sicherheit der Truppe erhöhen.“
Zoals Bredero als zei 't kan verkeren.