zondag 14 februari 2010

Gaza, gevangenis?


gevangenisvoedsel
The year 2009 brought about a fresh wave of anti-Israel rhetoric and accusations, including many that cited Israel’s supposed siege on Gaza. The international press frequently cited calls by human rights groups to “end Israel’s illegal blockade” and “liberate Gaza.” Such messages have been conceived to undermine Israel and present a very misleading angle of the actual Gaza conflict.
Blokkade volgens de Dikke van Dale;
blok·ka·de de; v -s 1 het blokkeren (1) 2 het materiaal waarmee wordt geblokkeerd
blok·ke·ren -keerde, h, i geblokkeerd 1 belemmeren, tegenhouden; de weg versperren 2 onttrekken aan gebruik: een geblokkeerde rekening

Siege volgens Compact Oxford English Dictionary;
a military operation in which enemy forces surround a town or building, cutting off essential supplies, with the aim of compelling those inside to surrender.
Krachtige woorden die uitleggen wat er in Gaza aan de hand is volgens de media en punnikende progressieven. Tegenhouden, belemmeren, cutting off essential supplies en meer van dat soort fraais de on-dra-ge-lij-ke situatie in Gaza te beschrijven. Het bevreemd dan natuurlijk dat het nog licht nog brand, de airco nog werkt, en de auto's blijven rijden in die *kuch* openluchtgevangenis. (door de incompetente en corrupte Palestijnse leiders kan dit binnenkort veranderen).
Dat het dagelijks leven in Gaza redelijk normaal verloopt is dankzij Israël dat in 2009 sinds Cast Lead 703.224 ton  humanitaire hulp and 105.600.128 liters brandstof de strip binnen liet. Zelfs tijdens Cast Lead werd humanitaire hulp toegelaten, een unicum in oorlogsvoering Bouwmaterialen werden inderdaad tegen gehouden omdat Hamas dat gebruikt voor het bouwen van bunkers en tunnel als voorbereiding op een komende oorlog met Israël.

Wat heeft Israël voor al die goodwill teruggekregen?    
  • Internationale veroordeling    
  • Doorgaande raketbeschietingen van Gaza
  • IED's die bij de Gaza/Israëlische grens worden geplaatst
  • Sluipschutters
  • Geen Gilad Shalit, die nog steeds ergens wegrot in een hol in de grond en waar de wereld liever de andere kant opkijkt.
En een recent gevalletje van geblokkeerd terrorisme
Diezelfde dag maakte de Shin Bet bekend dat het in december een 43-jarige Gazaan  had gearresteerd, een vooraanstaand Hamaslid die via een tunnel Egypte was binnen gegaan en van daaruit Israel probeerde binnen te dringen met $15.000 plus een wapen met geluiddemper op zak. Zijn plan was om een Israelische soldaat te kidnappen, te vermoorden en dan te onderhandelen over zijn lijk. Op 31 december werd een medeplichtige van hem gearresteerd met twee bommen van 31 kilo elk. Hij zou die in dichtbevolkte gebieden in Israel willen plaatsen en was ook betrokken bij het plan om een soldaat te kidnappen.
Gaza een gevangenis? Laat mij niet lachen. Gaza een vrijhaven voor terroristen. Natuurlijk is dat voor de progressieve punnikbrigade reden genoeg om voor te demonstreren.