woensdag 10 februari 2010

Enorme bom onder de Palestijnse Autoriteit

In een opinie artikel dat bij de Volkskrant verscheen werd gisteren gewaarschuwd voor een “bom” onder de Palestijnse onafhankelijkheid. De bom die in het artikel bij de Volkskrant werd beschreven is vanavond min of meer een vernietigingswapen geworden.
Het Israelische TV kanaal Chadeshot Arutz 10 opende vanavond het nieuws met “Fatah Gate”.
Tzvi Yechezkeli de Midden Oosten expert van Arutz 10 liet originele PA documenten zien waarop financiele transacties van de PA stonden. Bankoverschrijvingen van soms tientallen miljoenen dollars naar rekeningen van Fatahbonzen in o.a. Cairo. Volgens Tzvi gaat het om honderden miljoenen dollars aan buitenlandse donorhulp die de laatste zes jaar op die manier verdween. Ook was een video te zien waarop de op een na hoogste PA ambtenaar in bed dook met een sollicitante.

Het materiaal werd aangeleverd aan Arutz 10 door Fahmi Shabaneh de voormalige baas van de GIS de Palestijnse Inlichtingen Dienst (dezelfde die in het Volkskrant artikel werd opgevoerd). Hij verklaarde voor de camera dat hij Aboe Mazen een ultimatum van twee weken geeft om de verantwoordelijken te arresteren. Doet hij dat niet dan geeft hij Arutz 10 al het exacte materiaal dat in zijn bezit is. Zie hier de bewuste reportage op Arutz 10 (Hebreeuws)
Dit nieuws kan grote gevolgen hebben voor het regime van Aboe Mazen en de situatie in de Palestijnse Autoriteit.
Lees verder op De Dagelijkse Standaard