maandag 8 februari 2010

Een vreemd gewasEen mens komt vreemde dingen tegen. Dit bijvoorbeeld: een man die rozen maakt (zie het plaatje) uit 'actual Kassam rockets that landed in Israel'. Een soort charity?
Voluit heet de site 'From rockets to roses to shelters'. Doorklikken leert dat 1 roos $225 kost (standaard) of $275 (lange steel). Daarvan gaat  'een minimum van $50' naar Operation Lifeshield. (En je naam komt op de roos.) Huh? minimum $50? Hoeveel is dat precies?
Operation Lifeshield blijkt een firma die shelters bouwt 'in Ashkelon'. Opgericht door 2 Amerikaans-Israelische businessmen, lezen we, die in Noord Israel waren tijdens de 2e Libanonoorlog in 2006 en nergens konden schuilen voor de raketten. Verder: 'Het ontwerp en de constructie van onze shelters voldoen aan de strengste richtlijnen en goedkeuring van het IDF Front Command'. Door een donatie kan je een shelter kopen, met je naam erop natuurlijk, lezen we ook. Alleen: wat kost een shelter? Staat er een fabriek in Ashkelon of zijn de shelters voor Ashkelon? Is OS een business of een charity? Wat is de winstmarge? Wat is de relatie tussen From roses... en OS? Wij konden het allemaal niet zo snel ontdekken.
Enfin. Het is vast een mooi initiatief. Maar een vreemd gewas blijft het, die roos uit een kassam.
Wordt vervolgd.