zaterdag 27 februari 2010

Een gezellig onderonsje in Damascus

Kijk dit is nog eens leuk: het lijkt erop dat Mahmoud Ahmadinejad, Bashar Assad en Hassan Nasrallah (de leider van Hezbollah) het buitengewoon goed met elkaar kunnen vinden. Gisteravond kwamen deze kwalijke heren namelijk bij elkaar tijdens een gezellig onderonsje in de hoofdstad van Syrie, Damascus.

Voor zij die zich afvragen wat deze vijanden van de menselijkheid met elkaar hebben besproken volgt hieronder een korte compilatie.

‘Mahmoud. Ik zal laatst op TV dat jullie de Groene Revolutie met steeds meer geweld de kop indrukken. Goed bezig man!’

‘Dank je Bashar, maar jij kan er zelf ook wat van, hoor ik. Onlangs nog wat misdadigers (ofwel critici) gemarteld en gedood?’

Voordat Assad kon antwoorden verhief Nasrallah zijn stem. Deze dictator-in-de-dop vond het namelijk niet prettig dat hij genegeerd werd, en dan alleen maar omdat hij (nog) geen land heeft om te onderdrukken en te plunderen. ‘Ik wilde je nog complimenteren met jullie aanpak van zondaars zoals vrouwen die weigeren een burqa te dragen en homoseksuelen. Ophangen of ten minste afranselen die lui! Hartstikke goed. Ik droom over de dag dat wij hetzelfde kunnen doen in Libanon.’

‘Nog even volhouden mijn beste’, antwoordde Ahmadinejad. ‘Met een beetje mazzel – ha ha, lekker ironisch om in deze context een woord te gebruiken dat uit het Hebreeuws afkomstig is! – kan jij over niet al te lange tijd hetzelfde doen in Libanon’.

‘Dank je, dank je, laten we het hopen. Maar ik kijk toch vooral uit naar de dag dat we de Joodse vijand eindelijk van de aardbodem kunnen vegen’.

‘Insha’allah!’ antwoorden zowel Bashar als Ahmadinejad vol overtuiging en passie. ‘God weet dat wij in ieder geval ons best doen om dit voor elkaar te krijgen’, ging de laatste verder. ‘Nog even en we hebben een atoombom. Die kunnen we dan mooi gebruiken om Israel van de kaart te vegen en, natuurlijk, om de terugkeer van de Mahdi te versnellen!’

‘Inderdaad!’ reageerde Nasrallah. ‘Wat een feest, wat een droom! En het Westen, ach, het Westen staat er alleen maar bij en kijkt ernaar. Wat zijn ze toch dom he?’

‘Ja’, vond ook Assad. ‘Die lui willen maar niet beseffen dat wij, anders dan zij, menen wat we zeggen. Wat een domme sukkels ook’.

En ondertussen organiseren Greta van Duisenberg en andere terroristenvrienden een nieuwe betoging om Israel te veroordelen en het beruchte drietal (plus de leiders van Hamas) de hemel in te prijzen.

Met dank aan en geschreven door Michael van der Galien