vrijdag 12 februari 2010

Diverse aanslagen verijdeld

Even de aanslagen niet bijgehouden; gelijk achterop geraakt.
Woensdag stak de Palestijnse politieman Mahmoud al-Khatib op de Westbank de Druzische IDF-soldaat Ihab Khatib (28) dood.
Donderdag viel de IAF een terreurcel aan die een aanval voorbereidde bij de Karmi grensovergang (voor humanitaire hulp). Bij de aanval werd Fares Ahmed Jaber, een "Global Jihad operative" gedood.
Diezelfde dag maakte de Shin Bet bekend dat het in december een 43-jarige Gazaan  had gearresteerd, een vooraanstaand Hamaslid die via een tunnel Egypte was binnen gegaan en van daaruit Israel probeerde binnen te dringen met $15.000 plus een wapen met geluiddemper op zak. Zijn plan was om een Israelische soldaat te kidnappen, te vermoorden en dan te onderhandelen over zijn lijk. Op 31 december werd een medeplichtige van hem gearresteerd met twee bommen van 31 kilo elk. Hij zou die in dichtbevolkte gebieden in Israel willen plaatsen en was ook betrokken bij het plan om een soldaat te kidnappen.
Vrijdag openden IDF-soldaten met mortieren en geweren het vuur op vier Palestijnen die explosieven aan het leggen waren bij de grens met Gaza. Twee werden gedood, twee anderen ontvluchtten volgens Palestijnse bronnen.
Later die dag verhinderde de IDF een nieuwe poging een soldaat neer te steken in Hebron, tijdens een stenengooi-incident. Collega's schoten op de Palestijn toen hij een soldaat probeerde neer te steken; de aanvaller overleed later aan een buikwond.
Vrijdagavond landde er een qassamraket uit Gaza in de Negev, die niemand verwondde.