zaterdag 16 januari 2010

Waarom praten als je sprookjes kan vertellen


Terug van weggeweest: het vredesproces dat er niet was en er niet komt. Zoals al eerder vermeld wil Mahmoud Abbas niet met Israël praten. Een echt duidelijke reden heeft hij niet. Israël heeft eenzijdig een bouwstop aangekondigd in de betwiste West Bank, maar ook dat is niet genoeg voor deze holocaustontkenner. De Amerikanen vallen er natuurlijk weer eens voor en eisen van Israël meer concessies het vredesproces vlot te trekken.
According to reports from Jerusalem, Israel has been under increased American pressure in recent weeks to placate Mahmoud Abbas through confidence-building concessions.
Waarbij de Amerikanen maar al te graag vergeten dat Israël in het verre en recente verleden de partij is geweest die water bij de wijn heeft gedaan. Die wijn is nu zo aangelengd dat het een smakeloos geheel is geworden. Abbas aan de andere kant compliceert de situatie verder door de leugen te verspreiden dat Israël hem wil vermoorden zoals Israël Arafat heeft vermoord. Dat Arafat aan aids is gestorven maakt Abbas niet uit. Hij zal er alles aan doen niet met Israël te praten. Veel mensen in deze wereld willen dat Abbas aanblijft als president aller Palestijnen. Ik zie hem liever zo spoedig mogelijk het veld ruimen voor iemand met realiteitszin waarmee wel een eventuele vrede gesloten kan worden.