vrijdag 15 januari 2010

Pro-Hamas cultus belemmert vrede, waarschuwt Palestijn

Nog even over het Gazafiasco. De organisatoren droomden van een triomftocht van linkse solidariteit, maar het werd een confrontatie met de realiteit. De paar solidaire knuffelaars die Gaza binnen mochten niet dankbaar aan de Palestijnse broederharten werden gedrukt, maar kwamen in een wurgende, beperkende omarming door Hamas. Denk je dat Hamasknuffelende linksmensen hun haat voor Israel even opzij zetten en hiervan iets leren over de broedercultuur?
Een Palestijn die in Amerika woont deed dat wel en kon vanuit het Westen veilig schrijven: de vooringenomenheid voor Hamas bij de media en Gaza-activisten blokkeert vrede.

Toen PA-leider Mahmoud Abbas in Qatar klaagde dat de media daar pro Hamas zijn, en dat die vooringenomenheid de mogelijkheid tot vrede te komen bedreigde, schrijft hij, wisten veel Palestijnen dat dit waar is.
Hamas is tegen werkelijke vrede met Israel en gebruikte in de jaren 1990 de meest ondermijnende vorm van geweld - zelfmoordaanslagen - om het vredesproces te vernietigen en een compromis te voorkomen.
De missie van Hamas is het najagen van de onmogelijke droom - meer een nachtmerrie voor gewone Palestijnen - om Israel te vernietigen en Palestina terug te draaien naar hoe het in 1917 was, voor het onder het Brits kolonialisme kwam.
Die wens wordt gedeeld door seculaire fanatiekelingen in Westerse landen die ook tegen vrede op basis van compromis zijn. Veel van de Free Gazademonstranten hebben als doel om Hamas te versterken. Liever dan het volk van Gaza te helpen vrijheid te verwerven en het begin te bouwen van een seculiere Palestijnse staat, hebben de demonstranten geholpen de Palestijnen daar in te kapselen in voortdurend lijden.
Ze sluiten hun ogen voor de onderdrukking en wreedheid die het echte Hamas is. Erger nog, dit bizarre verbond tussen religieuze fanatici en seculiere extremisten zwijgt over de terreurcampagne die Hamas nog steeds voert tegen seculiere Palestijnen.
Ga het hier lezen en stuur het naar uw seculier extremistische vrienden.