maandag 25 januari 2010

Ontwikkelingen rond de Iraanse nucleaire crisis 2: The Wake Up Call

Yochanan gaat verder met deel 2 van deze komende ellende;
Terwijl VK in Nederland de overname van Saab erg belangrijk vindt, NRC meldt dat HFC Haarlem failliet is; Trouw kopt dat minister Bos Obama een brief stuurde over Nederlandse steun voor een verbod aan banken om risico's te nemen met spaargeld en de krant van WAKKER Nederland ons meldt dat een enquete over kilometerheffing maar liefst 200.000 Nederlanders in beweging kreeg, hadden de kranten in Israel allemaal een variatie op dezelfde kop:

IRAN HEEFT ZONDER ENIGE TWIJFEL EEN MILITAIR NUCLEAIR PROGRAMMA

Der Spiegel in Duitsland was verantwoordelijk voor deze wake-up call. Nieuwe inlichtingen die der Spiegel bemachtigde van o.a de BND laten weinig twijfel meer over de Iraanse bedoelingen. Der Spiegel meldde ook fijnzinnig op dat de Israëli's jaren dezelfde boodschap hadden voor het Westen hetgeen werd afgedaan als propaganda.
Nog dit jaar is Iran in staat op een "crude nucleair device" te maken aldus de Spiegel.
De informatie die de Spiegel vandaag onthulde, stond echter twee jaar geleden al in het boek van de Israëlische onderzoeksjournalist en Midden Oosten expert Ronen Bergman :"The secret war with Iran".
Bergman beschreef daarin de dubbele programma's van Iran en de wijze waarop het nucleaire programma was opgezet.
Inmiddels is dit de derde keer dat gebleken is dat Israëlische inlichtingen aangaande kernwapen-programma's van vijandelijke staten in het Midden Oosten geen propaganda waren maar de feiten.