woensdag 6 januari 2010

Israël's volgende stap naar veiligheid

Terwijl in Nederland wordt geworsteld met een achterhaalde bodyscan de schijnveiligheid van passagiers te garanderen wordt in Israël een nieuw systeem getest dat gebruikt maakt van biometrische identificatiemethoden, zoals vingerafrukken, Irisscan en gezichtsherkenning. Dit om de wachttijd die op Ben Gurion Airport te verkorten, want dat de rijen lang zijn en de wachttijd navenant dat is een gegeven. Veiligheid staat nu eenmaal hoog op de agenda in Israël. Technologie echter ook, dus daarom dit nieuwe systeem dat in eerste instantie wordt getest op El-Al frequent flyers.
In order to join the system, passengers would need to sign into the system and provide biometric identification, after which they will receive a smart card to enable fast check-in during future travels. The pilot system is now being tested on a group of El Al frequent flyers.
Nadat de resultaten goed worden bevonden zullen meerdere mensen die zich aanmelden de rij met wachtenden omzeilen met als bijkomend voordeel dat de aandacht voor eventuele terroristen zal intensiveren.
Handig wanneer Schiphol even contract opneemt met BGA.