zaterdag 30 januari 2010

Hamas claimt 'recht om zich te verdedigen'

De politie in Dubai zou degenen op het spoor zijn die eerder deze week de sterke-Hamas-man Mahmoud al-Mabhouh hebben omgebracht, melden Arabische media. Volgens de Arabische krant Al-Hayad en het persbureau van de Arabische Emiraten zou het om een 'misdadige bende' gaan, waarvan de leden Europese paspoorten zouden hebben en 'veel sporen hebben achtergelaten'. Interpol zou zijn ingeschakeld en er zouden arrestaties op komst zijn. Niettemin geeft Hamas gewoon Israel de schuld, onder meer via het steeds openlijker Hamasgezinde Al-Jazeera: 'Het zou best kunnen dat de moordenaars met valse paspoorten het land binnen zijn gekomen in de entourage van de Israelische minister Uzi Landau', zei een beveiligingsman uit Dubai (volgens andere bronnen een Hamasman) tegen Al-Jazeera.
Tegen andere persbureaus, meldt Yediot, zei Hamasman Mahmoud al-Zahar dat 'de Zionistische bezetting de regels van het spel heeft veranderd' door al-Mabhouh te vermoorden en dat 'Hamas het volste recht heeft zich te verdedigen' - namelijk door aanvallen op Joden buiten Israel...
Wij wisten niet dat het Hamasterrorisme 'een spel' was, met 'regels' nog wel en zien ook eigenlijk geen nieuwe veranderingen in die uitspraak. Maar misschien is het een vertaalfoutje.