zondag 24 januari 2010

De SGP begrijpt het stiltegebied ook niet

Zoals u op De Dagelijkse Standaard meerdere malen hebt kunnen lezen is de linkse politieke stilte aangaande de Egyptische muur tot op de dag van vandaag oorverdovend. Het blijft zelfs zo stil dat de SGP maar eens kamervragen is gaan stellen over die linkse hypocrisie die hun dubbele Midden Oosten agenda bepaald;
"Raar! De EU hoor je niet. De VN evenmin. Links dient helemaal geen boze moties in."  Dat zei SGP-kamerlid Van der Staaij n.a.v. de opvallende stilte naar over het feit dat Egypte een muur rond Gaza bouwt en ook nog eens stalen platen 30 meter de grond in boort. "Als Israel dat zou doen, zou de wereld te klein zijn. Nu hoor je niemand. Het bewijst weer eens hoe er in het Midden-Oosten met twee maten wordt gemeten.

Kees van der Staaij stelt dan ook de volgende volkomen terechte kamervragen:
Ik heb de agenda enige keren bekeken, maar het stond er niet op. Er komt natuurlijk een aparte brief, dacht ik toen. Er dreigt immers een humanitaire tragedie in de Gazastrook. De Gaza-blokkade wordt compleet gemaakt. Onder bescherming van zwaar bewapende militairen worden stalen platen dertig meter de grond ingeboord langs Gaza. Hamas is furieus. Wat doet de internationale gemeenschap, en de EU? En de VN? Is het internationaal gerechtshof al bijeen geroepen? Waar zijn de moties van collega Van Dam?

Ik refereer uiteraard aan de enorme muur die Egypte bouwt langs zijn grens met Gaza. Doelstelling is om de laatste verbindingen van Gaza met de buitenwereld af te sluiten. Laten we één seconde bedenken wat er zou zijn gebeurd als niet Egypte, maar Israel zich aan de bouw hiervan had gezet. De wereld zou te klein zijn geweest. Hoezo meten met twee maten? Wordt hierbij in het internationale overleg ook de vinger gelegd?
Nu maar weer wachten op de gebruikelijke spin die van Dam en zijn handlangers eraan zullen geven.