woensdag 20 januari 2010

Dagboek van een herdershond

Volgens het Vaticaan is het de schuld van de Joden dat er bijna geen christenen meer te vinden zijn in het Midden-Oosten.
A Vatican document released Tuesday blamed the Israeli-Palestinian conflict and the "occupying" of lands for fomenting most of the conflicts in the Middle East, driving Christians out and making life difficult for those who remain.
Wacht even.... Dus omdat Israël land "bezet" wordt de christelijke minderheid door de islamitische meerderheid onderdrukt. Even verder lezen wat die Joden nog meer op hun geweten hebben;

The meeting document made clear that bishops in the Middle East believe the Israeli-Palestinian conflict to be the root cause of several conflicts in the region.
Meerdere coflicten.... Aanval in Egypte door extremistische moslims op een koptische kerk. Schuld van Israël.
Onderdrukken  van Iraakse Christenen door moslims. Schuld van Israël. Onderdrukken van christenen in Bethlehem. Volgens het Vaticaan de schuld van Israël.

Vervolgens komt er een paragraaf die eigenlijk echt verband houdt met de onderdrukking van christenen is Islamitische landen;
But it also singled out the growth of "political Islam" in countries like Egypt, and said the decades-old Israeli-Palestinian conflict had been "exploited" by radical terrorism in recent years.
Wanneer het Vaticaan gewoon eerlijk zou zijn en de aandacht niet naar Israël zou verleggen, weet het Vaticaan dat de fundamentalistische Islam een opbloei kent met de gevolgen die heden ten dage in het Westen en Midden-Oosten voel-en merkbaar zijn. Dat heeft niets met Israël, of het "bezetten" van land te maken. Wel makkelijk van het Vaticaan, dat zeker.