donderdag 14 januari 2010

Bomaanslag op Israelische diplomaten in Jordanie

In Jordanie ontplofte donderdagmiddag 20 km van de Allenby Bridge een wegbom bij een konvooi van Israelische diplomaten die op weg waren van Amman naar Israel. Ambassadepersoneel maakt deze tocht regelmatig om het weekend thuis te kunnen doorbrengen. Er werd niemand gewond. volgens Al Jazeera was de bom bedoeld voor Israels ambassadeur in Jordanie; die zat overigens niet in een van de auto's. Jordanie stelde een onderzoek in en donderdagavond al werd er een verdachte gearresteerd.

Dit is niet de eerste keer dat Israeli's in Jordanie doelwit zijn van een aanslag. Minder dan een jaar geleden kregen 3 Hamasleden 5 jaar cel opgelegd door een Jordaanse rechtbank omdat zij verkenningsoperaties uitvoerden bij de ambassade in Amman, en een jaar geleden werden twee Jordaniers veroordeeld wegens poging tot moord op een Israelische industrieel.

Wij houden nog steeds aanslagen en mislukte aanslagen bij; wat wij niet meer melden is het gooien van stenen naar Israelische auto's, omdat dit bijna dagelijks een of tweemaal gebeurt en er meestal slechts blikschade is (donderdagavond werd een Israeli licht gewond toen er stenen naar zijn auto werden gegooid bij Bethlehem).