woensdag 27 januari 2010

Battlefield World

Ik heb er al eerder over geschreven. Je hebt NGO's die in lala land leven en je hebt de realiteit waar een modern leger tegenwoordig mee heeft te leven. Eén van die legers is Israel Defence Force, waarbij de nadruk ligt op de D van defence. In een conventionele oorlog heeft Israël niet de diepte om een klassieke verdedigingsoorlog te voeren en is door dit gebrek aan diepte genoodzaakt de strijd zo spoedig mogelijk naar het grondgebied van de vijand te verplaatsen. Een conventionele oorlog is op dit moment, gelukkig, niet aan de orde in Israël. Wat wel aan de orde is? De a-synchrone oorlogsvoering die Israël gedwongen wordt te voeren met haar tegenstander(s).
Dit type oorlogsvoering wordt ook wel de Dahyia doctrine genoemd. In het kort komt deze doctrine op het volgende neer:
A commander will face anti-tank missiles (conventional), kidnapping attempts (terror) and underground tunnels (guerrilla), each threat represented by a different colored dot on the slide. These threats are also not located in open battlefields but in built-up areas like Khan Yunis, one of the most-densely populated parts of the world with close to 200,000 people.
En dat, geachte lezers, is een een andere kop thee dan een tank over 1500 meter afschieten met een antitankwapen. De professionals in deze wereld weten dat Israël een voorloper is in de strijd de a-synchrone oorlog te winnen en sturen dan ook hun commando-eenheden naar Israël om te oefenen en te leren:
The IDF has been used during the past few years as the best school in the world for training in urban warfare in particular and land-based warfare in general.
Zo, bent u weer even bijgepraat.