maandag 7 december 2009

Weggegooid geld

De wereldbank is een gespecialiseerde organisatie van de VN. Deze organisatie die bestaat uit het weggeven van uw belastinggeld is met het onzalige idee gekomen $64 miljoen aan de Palestijnen te geven ter voorbereiding van een eigen staat. Nu weten we dat de VN een organisatie is die de Palestijnen op alle mogelijke manieren steunt, maar dat een bank daar ook gezellig in meegaat is toch van een andere orde.
Hoewel, als ik naar de namen kijk van de mensen die een en ander besloten hebben kunnen we spreken over een gezellig onderonsje.

Palestinian Prime Minister Salam Fayyad signed the agreement on Sunday. World Bank official Shamshad Akhtar says the goal is to boost Fayyad’s plan to set up institutions for a state within two years, though talks with Israel are stalemated.
Ik stel dat dit geld, net als geld van de EU, niet wordt gevolgd en dat er geen verantwoordelijk wordt afgelegd inzake de besteding. Het is tenslotte belastinggeld, dus gratis. De EU schreeuwt natuurlijk het hardst dat er van misbruik geen sprake is. Ik vermoed dat de VN wereldbank dezelfde lijn volgt. Echt als je snel rijk wilt worden is het handig Palestijns bestuurder te worden. Je krijgt bakken met andermans geld, geen haan die er verder naar kraait. Je verrijkt jezelf op een prettige manier en je zorgt ervoor dat de rest van de bevolking krepeert want dat is handig voor het "verzet".