dinsdag 1 december 2009

Waarom ik de SP een antisemitsch bolwerk noem

Onderstaande blog is al eerder op de Dagelijkse Standaard verschenen, maar is, helaas, nog steeds actueel. Nu is het onze missie u over Israel in te lichten, echter anti-zionisme is het nieuwe antisemitisme, vandaar deze keuze.
In een andere post zet ik de SP weg als antisemitisch trekpleister. Graag wil ik bij deze duidelijk maken waarom ik tot de bewuste uitspraak ben gekomen en welke criteria ik daarvoor gehanteerd heb: een inventaris van SP-lievelingen.

Gretta Duisenberg, SP-prominent:
In het tv-programma Het Zwarte Schaap deed U de uitspraak: ‘Ze annexeren niet alleen de Palestijnse gebieden maar het lijkt alsof ze ook de restaurants in Oud-Zuid annexeren’.
en
Op de vraag hoeveel handtekeningen ze hoopte op te halen voor een petitie tegen Israël antwoordde ze ‘zes miljoen’, om daarna in lachen uit te barsten.

Harry van Bommel en Sadet Karabulut. Beiden lid van de SP en SP kamerlid.
Volgens Moszkowicz waren beiden leiders van deze demonstratie waar onder meer de leuze ,,Hamas, Hamas, Joden aan het gas” werd gescandeerd. ,,Daar hebben ze zich niet van gedistantieerd en dus de leuze tot de eigen gemaakt”, verduidelijkt de advocaat.

Anja Meulenbelt, SP lid en SP 1e kamerlid. Mevrouw Meulenbelt balanceert op het randje en ik moet toegeven dat zij dat heel handig doet. Lees het artikel in deze link aandachtig en zie hoe AM haar antisemitisme handig camoufleert met een laagje anti-zionisme.

Jan Marijnissen, SP lid
Hoe staat u tegenover de ‘War on Terror’?
Marijnissen: Terrorisme is iets van alle tijden en overal, en heeft vaak tot doel het de bezetter zo onaangenaam mogelijk te maken. In de Tweede Wereldoorlog hebben Nederlanders hier gemeentehuizen opgeblazen om zand in de vernietigingsmachine van nazi-Duitsland te gooien ñ bij de burgerlijke stand stonden de joden geregistreerd. In het Midden-Oosten is het niet veel anders. Het islamitische fundamentalisme, inclusief de terroristische tak, is een reactie op de bezetting van Palestina door Israël.
Met bovengenoemde uitspraak vergelijkt de grote roerganger Israël met Nazi-Duitsland. Antisemitisme pur sang.

En als laatste publiekslieveling Agnes Kant, SP-lid en fractievoorzitter van de SP. Tijdens de algemene beschouwingen viel mevrouw Kant de heer Wilders aan op het plan een belasting in te voeren op hoofddoekjes. Een kortzichtig plan en met de politieke aanval van mevrouw Kant op de heer Wilders heb ik geen probleem.
Waarmee ik wel een groot probleem heb, is dat mevrouw Kant de heer Wilders vraagt, of hij ook een belasting gaat invoeren op keppeltjes. Keppels? Hoeveel Joden in Nederland zijn er nog die in het openbaar een keppel dragen? Waarschijnlijk minder dan dat er vrouwen in klederdracht rondlopen. Waarom gebruikt mevrouw Kant die culturele uiting niet als voorbeeld? Of Nederlandse Sikhs? Had zij ook als voorbeeld kunnen nemen. Nee. Mevrouw Kant sleept de Joden er bewust met de haren bij daar het met Joden altijd makkelijk scoren is.

Mijn constatering blijft dan ook; de SP is een antisemitisch bolwerk.