donderdag 10 december 2009

Maak ze niet kwaad

De beste instructeurs binnen de IDF zijn vrouwen. Vooral in het omgaan met wapens zijn deze dames meer dan gespecialsieerd en verstaan zij hun vak. Nu echter zijn vrouwen voor het eerst ook zelf scherpschutters bij parate eenheden;
Voor de eerste keer in de geschiedenis van het Israëlisch leger hebben vrouwen een opleiding tot sluipschutter volgemaakt. Dat meldt een Israëlische militaire woordvoerster. De zes weken durende opleiding tot sluipschutter werd tot voor kort beschouwd als een van de laatste 'mannelijke bastions' binnen het leger, maar volgens de krant Ma'ariv waren 13 van de 16 deelnemers bij de laatste opleiding vrouwen.
Ook in andere prestigieuze eenheden doen vrouwen het trouwens goed: de drieling hierboven maakt carriere in de luchtmacht.

En nogmaals maak ze niet kwaad;
De krant meldde dat de vrouwelijke sluipschutters, die onlangs werden ingezet aan de grens tussen Israël en het Sinaï-schiereiland, hebben voorkomen dat een halve ton drugs Israël werd binnengesmokkeld, toen ze twee drugssmokkelaars vanop een kilometer afstand uitschakelden.
Dan ben je niet goed, dan ben je echt heel erg goed.