donderdag 3 december 2009

Economische missie naar Israel: foei, mag niet van sommige Belgen

Israel loopt in allerlei opzichten voorop; geen slecht idee dus als Europese bedrijven daar eens zakelijk poolshoogte gaan nemen. Zo ook de Belgen: 6 december vertrekt er een 'multisectoriële economische missie' (wat dat dan ook zijn moge), georganiseerd door Brussels Export, in samenwerking met Flanders Investment & Trade en het Waalse AWEX, naar Tel Aviv.
Maar dat was niet naar de zin van Belgisch links: hup! interpellaties over de trip door parlementsleden van Ecolo en PS aan het adres van Economieminister Benoît Cerexhe, meldt HLN Belgie.
Een aankondiging van de missie op de site van Brussels Export was niet naar de zin van Sarah Turine (Ecolo). Ze vindt dat het agentschap zich niet moet uitspreken over de politieke realiteit van een regio of over de Belgische mediatieke realiteit. (...) Jamal Ikazban (PS) herinnerde eraan dat de Brusselse regering zich er in 2002 toe heeft geëngageerd geen nieuwe projecten meer op te starten in het kader van het samenwerkingsakkoord met Israël.
Maar daar had de Minister zijn antwoord op klaar: deze missie is geen samenwerking, maar puur economisch, legde hij uit.