donderdag 17 december 2009

De vrede die Abbas weigerde

Mahmoud Abbas, wie kent hem niet? Voor diegenen die onbekend met hem zijn: dat is die huilebalk die op dit moment hard schreeuwt dat Israël geen vrede wil (yeah right), dat niemand naar hem luistert, dat hij zielig is en dat hij daardoor dreigt af te treden. Ook is hij de Palestijnse "president" die het voor elkaar heeft gekregen een vredesvoorstel van de hand te wijzen dat in een klap de problemen in het Midden Oosten zou hebben opgelost. Abbas verschuilt zich achter allerlei slappe excuses waarom hij niet kon meegaan in het verregaande vredesvoorstel van Ehud Olmert. Hieronder ziet u de kaart, zoals Olmert de staat Palestina voor zich zag en die vandaag voor het eerst door Haaretz wordt getoond.map
Klik hier (pdf) voor meer detail.

In ruil voor gebieden in de West Bank zou Abbas gebieden ten oosten van Gaza, ten zuiden van Judea en nog andere gebieden krijgen. Daarnaast zou er een vrije doorgang worden gecreeerd van Gaza naar de Westelijke Jordaanoever.
Olmert presented his map to Palestinian Authority President Mahmoud Abbas in September of last year. Abbas did not respond, and negotiations ended.

Op dit moment heeft Netanyahu al meerdere keren aangegeven de vredesonderhandelingen te willen hervatten. Ook deze keer weigert Abbas categorisch. Het maakt hem niet alleen een lafaard maar tevens een politieke crimineel die de rechten van de Palestijnen verkwanselt.