zaterdag 12 december 2009

De VN maakt er weer eens een zooitje van

Het verhaal is ingewikkeld (mogelijk gemaakt door de oorloghetzers van de VN) en vermakelijk te noemen wanneer het niet zo triest was voor de betrokkenen.
Wat is het geval. In de Golan ligt een plaatsje genaamd Ghajar. Deze plaats werd tijdens de 1973 oorlog door Israël op Syrië veroverd en in 1981 geannexeerd. Iedereen kreeg het Israëlisch staatsburgerschap en was daar tevreden mee. Einde verhaal zou je zeggen. Niet dus.

De VN vond het een uitermate strak plan het noordelijk deel aan van Ghajar aan Libanon toe te kennen. Huh? Hoor ik u bij wijze van spreke denken, waar komt Libanon nu ineens vandaan? Geen idee is mijn antwoord. Moet u de topstrategen van de VN vragen. Een zinnig mens heeft er in ieder geval geen antwoord op. Sinds deze vredesstichters het noordelijk deel aan Libanon hebben toegekend, is Hezbollah er bovenop gedoken en dat eist terugtrekking van Israel uit "Libanon":
Hezbollah has warned that it will "soon liberate" the contentious Shaba Farms and the divided village of Ghajar, Lebanon's Daily Star reported on Friday. (2008)
Nu doet zich echter een probleem voor waar zowel Hezbollah als de dhimmies van de VN geen antwoord op hebben. De Inwoners van Ghajar werken niet mee en willen gewoon bij Israel blijven horen.

Liever een "bezetting" door Israël dan een "bevrijding" door Hezbollah en haar juridische knokploeg van de VN. De inwoners doen dan ook wat staatsburgers van Israel wel kunnen doen en dat is naar het Israëlische hooggerechtshof gaan om een zaak aan te spannen om af te dwingen dat ze bij Israël blijven horen.

Het wachten is op een Nederlandse delegatie, bestaande uit Martijn van Dam, Gretta Duisenberg, Anja Meulenbelt, Dries van Agt en anderen, die naar Ghajar gaat om de lokale bevolking uit te leggen dat het onmenselijk is onder de Zionistische bezetting te leven en dat het he-le-maal niet kan dat zij zomaar eventjes besluiten Israëlisch te willen blijven. Hebben ze dan niet gezien hoe mooi het leven is onder de islamofascistische dictatuur van Hezbollah?