zondag 13 december 2009

De muur die er niet was, maar toch is

Links was en is angstvallig stil bij het vergassen van Palestijnen door Egypte. Dat zal ook het geval blijken bij de anti-smokkel muur die Egypte aan het bouwen is en die door hetzelfde Egypte wordt ontkend.
Egypt has denied accusations that it is building an underground steel barrier along its border with the Gaza Strip in order to seal off smuggling tunnels, Al-Jazeera reported on Friday.
Het bewijs is echter overweldigend en zelfs de broeders van Hamas kunnen hun oren niet geloven en doen de volgende verassende uitspraak;
We in Hamas can't believe that Egypt would put barriers between us," Yehiye Mousa, a lawmaker belonging to the terrorist organization. "We know that Egypt is under American and international pressure, but we hope that this is not true. We demand that Egypt open its border."
Hieruit kan je concluderen dat de grens op dit moment dus open is, of dat de smokkel in overeenstemming met Egypte is. In ieder geval is Gaza dus niet de "gevangenis" die Hamas het Westen wil doen geloven. Dit volgens een verklaring van hetzelfde Hamas. Dat is natuurlijk slecht nieuws voor "the usual suspects" en hypocrieten als van Agt, van Dam, Duisenberg, Meulenbelt etc. Het zal dan ook wederom oorverdovend stil blijven uit die hoek. Het gaat niet over Joden hè.