woensdag 25 november 2009

Veertien leugens die de vrede blokkeren in het Midden-Oosten

Brabosh hekelt de berichtgeving over het vredesproces, die volgens hem wordt gekenmerkt door een gebrek aan kennis en het klakkeloos accepteren van leugens, die hij in zijn blog ontzenuwt:
Als een marsmannetje opeens op onze aarde zou landen en de nieuwsbulletins zou lezen en luisteren naar wat er zoal in de algemene mediakanalen wordt gezegd en geschreven, zou hij de indruk kunnen krijgen dat het ganse Midden-Oostenconflict te wijten is aan het feit dat Israël een aantal nederzettingen bouwt op land waarvan de wereld denkt dat dit de toekomstige Palestijnse staat moet worden
Er bestaat een bijna-overeenkomst tussen de regeringen van de wereld en tussen de media-auteurs, dat de vrede in het Midden-Oosten op het punt staat uit te breken, en wel om drie principiële redenen. De eerste is dat de Joden en de Arabieren het erover oneens zijn of er wel een Palestijnse staat moet komen. De tweede is omdat Israël hardnekkig weigert om haar troepen terug te trekken uit de (zogeheten) “bezette Arabische” gebieden. De derde reden is omdat Israël zich wreed gedraagt tegenover de Palestijnen.

Het marsmannetje zou gemakkelijk deze informatie terug mee kunnen nemen naar zijn thuisplaneet zo lang hij niet geïnteresseerd zou zijn om de achtergronden te bestuderen van de geschiedenis van het Midden-Oostenconflict. Die drie redenen kunnen een antibioticum van vertrouwdheid met de geschiedenis van het Midden-Oosten nooit overleven.
Lees het hele artikel op Brabosh