zaterdag 28 november 2009

René Danen gedumpt door Groenlinks

De Dagelijkse Standaard meldde het (zo te zien als eerste in Nederland) onder de kop "René Danen trekt zich terug":
Het was GroenLinks zo gegund, na Duyvendak weer een nieuwe fout-linkse activist in hun gelederen. Het felicitatietopic stond al een paar dagen klaar, maar helaas, het heeft niet zo mogen zijn. De oproep van GroenLinks-voorzitter Henk Nijhof heeft René Danen de nek omgedaan en Danen uiteindelijk doen besluiten om de eer aan zichzelf te houden, hetgeen met applaus werd ontvangen.
Echt terugtrekken kan je dat ook niet noemen: Danen ontliep op het nippertje een nederlaag in de stemming. (Leuk feitje: zoeken naar 'Danen' op de Groenlinkssite geeft nul resultaat.) Nujij deed een interviewtje met Groenlinks voorzitter Henk Nijhof over diens bezwaren:
Wat heeft u precies tegen Danen?
“We zijn een vrijzinnige partij, met de vrijheid van meningsuiting als kernwaarde. De manier waarop hij met mensen omgaat en heeft geopereerd bij allerlei actiegroepen tornen hieraan. Ze zijn bedoeld om opinie monddood te maken en dat past dus niet in onze partij.”
Op welke manier doet hij dat dan?
“Allerlei dingen. Hij voert rechtszaken tegen Wilders, schreef een open brief aan Van Gogh, wilde Fortuyn monddood maken en riep tot een boycot van actieblad De Ravage.”
Maar dat is niet het enige dat Danen doet. Danen doet meer! Hier zie je hem in actie om filmen te verbieden op een anti-Israeldemonstratie waar een Israelische vlag werd belaagd.

Carel Brendel heeft een heel dossier aangelegd over Danens organisatie Nederland Bekent Kleur, die erom bekend staat jaarlijks de Kristallnechtherdenking te misbruiken voor het afkatten van Israel en het importeren van het Midden-Oostenconflict naar Nederland.

NBK is ook een flinke subsidiesnoeper: van het ontwikkelingsgeld (= uw belastinggeld) en donaties die  bedoeld zijn voor het bestrijden van honger en armoede, gaan via Oxfam-Novib fikse bedragen naar de club klup van Danen, meldde ook Elsevier onlangs maar weer eens.  (Horen we daar die Kamervragen eindelijk?)