zondag 22 november 2009

Gedoe over Gilo

Veel over de nederzettingen en vooral het gedoe rond Gilo, ook op het Israel & Palestijnen Nieuws Blog. "Als Obama en de rest van de wereld niet willen dat er in Gilo gebouwd wordt, terecht of onterecht, dan wordt daar niet meer gebouwd", zo analyseert Ratna Pelle de 'kloof tussen Obama en het Israelisch publiek'.  Inwoners van Gilo dachten dat ze gewoon een goedkope woning hadden in een voorstad van Jeruzalem, tot ze in 2001 ineens in diezelfde woningen hun leven niet zeker waren door hevige beschietingen vanuit een buurdorp  en de wereld ze plotseling te verstaan gaf dat ze kolonisten waren.
De bouw van 5.000 nieuwe woningen voor Arabieren in Oost Jeruzalem, terwijl zoals Pelle op hetzelfde blog opmerkt 'de hele wereld valt over de geplande bouw van 900 nieuwe woningen in Gilo', hebben we overigens niet echt breed aangetroffen in de mainstream media.
Net zomin trouwens als de bestraffing van twee Israelische soldaten die weigeren Joodse nederzettingen te ontruimen. Lees hier Blogger Wouter over de kloof tussen links en rechts waar het gaat om dwarse Israelische soldaten.