zaterdag 28 november 2009

Driekwart private donaties Oxfam Novib naar oneigenlijke doelen

Oxfam sluist als bekend flink wat ontwikkelingsgeld naar oneigenlijke doelen zoals de anti-Israellobby; bij private donaties hakken die er nog veel erger in, blijkt uit een onderzoek van de onvolprezen blogger Bjorn. Daarvan gaat maar een kwart naar arme landen:
Het naslaan van het jaarverslag van 2008 in combinatie met eerder door Oxfam gegeven antwoorden (..) laat echter zien dat de Oxfam-donateur enorm misleid wordt door dit stroomdiagram. In werkelijkheid gaat slechts 27 euro van elke 100 euro die privaat aan Oxfam geschonken wordt naar projecten en programma’s in de Derde Wereld.
Bjorn heeft het onweerlegbaar uitgepluisd en meldt bijvoorbeeld dat van elke 100 euro Oxfam er 4 geeft aan "‘draagvlak’projecten, waaronder projecten die niets met armoedebestrijding van doen hebben, zoals o.a. de anti-Israël-lobby, LLinK en anti-Verdonk en anti-Wilders-organisaties". Daaronder schittert ook Nederland Bekent Kleur, de club klup van Danen over wie hier meer. Bij donaties blijkt zelfs 15 van elke 100 euri naar dergelijke projecten te gaan. Lees hier op DDS hoe het precies in elkaar steekt bij Oxfam