maandag 30 november 2009

De zelfhaat van Thomas

Het IMO Blog legt de 'expert opinies' in NRC Handelsblad onder de loupe:
NRC Handelsblad doet, zoals ik al eerder opmerkte, een poging om zogenaamde 'experts' met elkaar te laten discussiëren over onder andere het Israëlisch-Palestijns conflict. Na een nogal ongelijke discussie tussen Dries van Agt en de heer Van Genugten over de juridische aspecten van het Goldstone rapport, is er ook een discussie over Hamas.
Naar goed NRC gebruik krijgen de tegenstanders daarbij minstens twee keer zoveel ruimte. Zo begon het met een erg eenzijdig artikel van Sietse Bosgra, die meende dat Hamas inmiddels impliciet Israël erkent en door pragmatici wordt geleid en er dus prima mee te praten en vrede te sluiten is.
N.a.v. dit artikel werd een 'expertdiscussie' geopend op de website, met - niet erg verrassend - vooral reacties van voorstanders van praten en ook die antisemiet die ik laatst al citeerde. Daarop verscheen in de papieren krant een zeer goed stuk van Alfred Pijpers, dat echter pas een week later online werd geplaatst, gelijk met een tegenstuk daarop, van 'Joden zijn het nieuwe Herrenvolk' Thomas von der Dunk.
Naar aanleiding van beide stukken is een nieuwe expertdiscussie gestart, waar ik een groot deel van onderstaande reactie heen stuurde.
Lees verder op het IMO blog